Λαϊκή Συνέλευση…

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στο ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Μαυροδενδρίου, εξέφρασαν ομόφωνα οι κάτοικοι του ομώνυμου χωριού σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχτές το πρωί.

Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του προέδρου της τοπικής κοινότητας και πήραν μαζικά μέρος στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο Μαυροδενδρίου. Διεμήνυσαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούν την κατάργηση του 523 Τ.Π. το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων και τη μετατροπή του σε κέντρο «αποθήκευσης» ψυχών, των άμοιρων μεταναστών. Αντιθέτως, δήλωσαν αποφασισμένοι ότι θα αγωνιστούν για τη διατήρηση και τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Μαυροδενδρίου.

Έπειτα από πρόταση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μαυροδενδρίου, Χρήστου Αλμασίδη, αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής Αγώνα κατά του Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών. Επίσης, οι συγκεντρωθέντες αποφάσισαν την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο θα αποσταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση, διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την όποια απόφαση των κατοίκων του Μαυροδενδρίου. Πάντως, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε τους φόβους τους κατοίκους για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων. Ειδικότερα είπε ότι τις παραμονές Χριστουγέννων που είχαν υπάρξει τα πρώτα δημοσιεύματα, επικοινώνησε αμέσως με τον διευθυντή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο το γεγονός, λέγοντας ότι «το 523 Τ.Π. είναι ένα από τα 18 στρατόπεδα της χώρας που διερευνά το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να επιλεγούν ως χώροι υποδοχής
λαθρομεταναστών». Η ανησυχία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, καθώς, όπως είπαν οι κάτοικοι, «επειδή το στρατόπεδο εδώ είναι ενεργό και έχει έτοιμες τις υποδομές, όπως μαγειρεία, καταλύματα και χώρους υγιεινής, είναι ελκυστικό και μπορεί να επιλεγεί για Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών».

Ο Χ. Αλμασίδης δήλωσε στον «Π» ότι «διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τη βούληση των κατοίκων του χωριού μας θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να παραμείνει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Μαυροδενδρίου και σε καμιά περίπτωση να μη μετατραπεί σε χώρο υποδοχής προσφύγων. Εκτός από το ψήφισμα με τις θέσεις μας, που θα στείλουμε σε κάθε αρμόδιο, σε δεύτερο χρόνο θα οργανώσουμε ειρηνικές διαδηλώσεις, χωρίς να αποκλείουμε και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί». Τόνισε επίσης ότι ο δήμαρχος θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την κατηγορηματική αντίθεση των κατοίκων του Μαυροδενδρίου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Στάθης Τσανακτσίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελπίδα Κουϊμτζίδου, Γιώργος Τοπαλίδης, Βασίλης Δεμερτζίδης και Λευτέρης Ιωαννίδης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.