Δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο για τους Έλληνες…http://www.woop.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/2012_08/tsiakwpkiante.jpg

Από την κατάκτηση του δεύτερου ολυμπιακού μεταλλίου μας «σημαδεύτηκε» η 8η ημέρα των Αγώνων στο Λονδίνο για την ελληνική αποστολή.

Οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά τον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, αν και έμειναν με την πικρία ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται έστω στα αριστερά του βάθρου.

Οι δύο αθλήτριες μας ήταν συγκλονιστικές και βρίσκονταν στην πρώτη θέση μέχρι και τη συμπλήρωση του πρώτου μισού της διαδρομής, αλλά οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ ανέβασαν εντυπωσιακά τον ρυθμό τους κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ οι Κινέζες Ξου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ με 7:11.93 «έκλεψαν» κυριολεκτικά στην τελευταία κουπιά το ασημένιο μετάλλιο από το ελληνικό πλήρωμα που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 7:12.09.

Λίγο νωρίτερα, η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών αποτελούμενη από τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό με χρόνο 6:11.43.

Όσον αφορά τους Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή, κατέλαβαν την 8η θέση στην κατάταξη, καθώς στον «μικρό τελικό» του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισαν δεύτεροι.

Στο έπταθλο, η Σοφία Υφαντίδου χάρισε μία σπουδαία διάκριση στη χώρα μας, καθώς στο αγώνισμα του ακοντισμού σημείωσε την καλύτερη επίδοση που έχει επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία των Αγώνων, ρίχνοντας το ακόντιό της στα 56 μέτρα και 96 εκατοστά!

Πριν τη νίκη της στο συγκεκριμένο αγώνισμα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση στο άλμα εις μήκος, φτάνοντας τα 5.81μ., ενώ μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος με τη διεξαγωγή των 800μ. όπου τερμάτισε προτελευταία στη σειρά της, η Υφαντίδου κατέλαβε τελικά την 23η θέση με 5.947 βαθμούς.

Θετική ήταν και η παρουσία του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ στα 20χλμ. βάδην. Ο Έλληνας βαδιστής τερμάτισε στη 15η θέση με χρόνο 1:21.12, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, «σπάζοντας» το 1:21.19 που είχε πετύχει φέτος ο ίδιος.

Αντίθετα, στις υπόλοιπες συμμετοχές της ημέρας οι εκπρόσωποί μας δεν πήραν τα αποτελέσματα που θα ήθελαν. Η ομάδα πόλο των ανδρών γνώρισε την ήττα με 11-9 από την Ισπανία και πλέον καλείται να πάρει τη νίκη στην αναμέτρηση με την Αυστραλία τη Δευτέρα (6/8, 13:20) προκειμένου να προκριθεί στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά.

Στο άλμα επί κοντώ, οι τρεις άλτριές μας δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Πιο κοντά στο «όνειρο» βρέθηκε η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει το ατομικό της ρεκόρ ξεπερνώντας τα 4 μέτρα και 50 εκατοστά. Παρόλα αυτά, στα 4.55μ. που ουσιαστικά έδωσαν την πρόκριση είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να καταταγεί 13η, με 12 αθλήτριες να παίρνουν το εισιτήριο.

Νωρίτερα είχαν αποκλειστεί και οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, αποτυγχάνοντας στα 4.40, έχοντας ξεπεράσει νωρίτερα τα 4.25μ.

Στην πρώτη ελληνική συμμετοχή της ημέρας, ο Ζαφείρης Βολικάκης είπε «άδοξο αντίο» στο σπριντ ανδρών της ποδηλασίας, καθώς, αν και ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τον Γάλλο Γκρεγκορί Μποζ, ακυρώθηκε και δεν συνέχισε στα ρεπεσάζ. Ο Έλληνας ποδηλάτης έκανε χρόνο 10.663 στον προκριματικό γύρο, που τον έφερε στην τελευταία θέση (17ος).

Ο μοναδικός εκπρόσωπός μας στην άρση βαρών, Δαβίδ Καβελασβίλι, κατετάγη 13ος στην κατηγορία των 94 κιλών. Ο Έλληνας αθλητής μετείχε στο β΄ γκρουπ και σήκωσε 370 κιλά στο σύνολο (170 στο αρασέ – 200 στο ζετέ).

Τέλος στην ιστιοπλοΐα, ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι ο εκπρόσωπός μας που συνεχίζει με περισσότερες αξιώσεις. Ο Έλληνας ιστιοπλόος βρίσκεται στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με 52 βαθμούς ποινής στην κατηγορία RS-X έπειτα από τις 8 πρώτες ιστιοδρομίες, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην 7η και την 11η στην 8η. Στην ίδια κατηγορία για τις γυναίκες, η Αγγελική Σκαρλάτου υποχώρησε στη 17η θέση, τερματίζοντας 19η στην 7η ιστιοδρομία, ενώ ακυρώθηκε στην 8η.

Για τα σκάφη τύπου Laser, κατηγορία στην οποία προελαύνει ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης έχοντας ήδη εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο και πρώτο για τη χώρα του στην ιστορία του θεσμού, ο Βαγγέλης Χειμώνας ολοκλήρωσε την παρουσία του ως 26ος στη γενική κατάταξη με 206 βαθμούς ποινής, μετά τη 15η θέση που κατέλαβε στην 9η ιστιοδρομία και τη 19η θέση που κατέκτησε στη 10η και τελευταία ιστιοδρομία.

Εκτός medal race έμεινε και η Άννα Αγραφιώτη, καταλαμβάνοντας την 33η θέση της γενικής κατάταξης με 257 βαθμούς ποινής στα Laser Radial, ενώ ήταν 32η στη 10η και τελευταία ιστιοδρομία. Στην κατηγορία 470 των ανδρών, τέλος, οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος βρίσκονται στη 16η θέση της γενικής κατάταξης με 66 βαθμούς ποινής μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 6 ιστιοδρομιών. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι ήταν 18οι στην 5η ιστιοδρομία και, ανεβάζοντας την απόδοσή τους, 12οι στην 6η.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.