Εσωτερικές ανακατατάξεις!!!
Ποιος καθορίζει τις εξελίξεις στο δήμο Γρεβενών;
8η Οκτωβρίου 2024, επέτειος ενός έτους της νίκης του συνδυασμού «Γρεβενά, ο τόπος μας… η ζωή μας» στις εκλογές.Μια μέρα που αντί να σηματοδοτεί την επιβεβαίωση της ενότητας και της συνεργασίας του εκλεγμένου σχήματος που εμπιστεύθηκαν οι πολίτες των Γρεβενών από τον πρώτο γύρο, μετατράπηκε σε πεδίο συγκρούσεων και εσωτερικών διεργασιών αφού, τρία από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη που είχαν θέσει υποψηφιότητα με το συνδυασμό του δημάρχου βρέθηκαν εκτός των θέσεών τους. Την παραίτηση του γενικού γραμματέα του δήμου, ακολούθησε η αντικατάσταση μίας ειδικής συνεργάτιδας και η δική μου αντικατάσταση.

 




 

Η απόφαση του δημάρχου για την απομάκρυνσή μου είναι προφανές ότι δεν βασίζεται σε αντικειμενικούς λόγους που αφορούν ανεπαρκή άσκηση των καθηκόντων μου,  ούτε στη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου, αλλά σε σκοπιμότητες και σε προσωπικές προκαταλήψεις.

Η  βούληση των Γρεβενιωτών στις εκλογές της  8ης Οκτωβρίου 2023, δυστυχώς με την ανοχή του δημάρχου έχει μετατραπεί σε δύναμη εξωθεσμικών παραγόντων και παρατρεχάμενων, οι οποίοι υπαγορεύουν τη διοίκηση του δήμου από το παρασκήνιο καθοδηγώντας κρίσιμες αποφάσεις όπως την ώθηση προσώπων εκτός δήμου, καθώς και την αντικατάσταση από θέσεις ευθύνης.

Στις επιθυμίες αυτών των μη θεσμοθετημένων παραγόντων αρνήθηκα να υποταχθώ, κι έτσι ως μια προσπάθεια εκφοβισμού και τιμωρίας οποιουδήποτε διαφωνεί, ασκεί κριτική και εμποδίζει τους σχεδιασμούς τους, ήρθε η απομάκρυνσή μου. Δυστυχώς η θέση μου ως αντιδήμαρχος στα πλαίσια μιας προσπάθειας υπονόμευσής μου, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο πίεσης, όχι μόνο προς εμένα, αλλά και προς το οικογενειακό μου περιβάλλον.

Στη διάρκεια των εννέα αυτών μηνών, σκέφτηκα πολλές φορές να παραιτηθώ, αλλά έχοντας υψηλό το αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους, δεν το έπραξα. Παρέμεινα μέχρι τέλους παρά το γεγονός ότι οι αρχές και οι αξίες μου απέχουν παρασάγγας από τον τρόπο διακυβέρνησης του δήμου σήμερα.

Το σύντομο αυτό διάστημα, προσπάθησα να συμβάλλω έστω και λίγο στην ανάπτυξη της μικρής μας κοινωνίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας και στα επιτρεπτά από τα προσωπικά δεδομένα όρια μπορώ να αναφέρω τις παρακάτω δράσεις:

Δρομολόγησα αποστραγγιστικό έργο στα νεκροταφεία της πόλης των Γρεβενών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της μη αποσύνθεσης των σορών λόγω της υπερβολικής υγρασίας. Τη μελέτη εκπονεί ήδη  η τεχνική υπηρεσία του δήμου Γρεβενών, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και θεωρώ ότι σύντομα θα υλοποιηθεί.

Κατέγραψα τις ελλείψεις σε έργα και υποδομές στις Κοινότητες του δήμου αρμοδιότητας μου (Γόργιανης) προκειμένου να επιληφθεί ο επόμενος κατά τόπο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Επισκέφτηκα πολλούς από τους οικισμούς του δήμου Γρεβενών που αντιμετωπίζουν χωροταξική ανεπάρκεια στα κοιμητήρια και μαζί με τον απολογισμό του τετραμήνου από την ανάληψη καθηκόντων μου προς το δήμαρχο, πρότεινα τρόπο για την αποσυμφόρησή τους.

Βασιζόμενος στις διεθνείς και ευρωπαϊκές επιταγές για την κοινωνική ένταξη των ρομά, και την εξάλειψη των διακρίσεων και χάριν της αγαστής συνεργασίας του Τμήματος Πρόνοιας του δήμου με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, βρίσκεται ήδη στη φάση της ολοκλήρωσης  η επέκταση δικτύου ηλεκτροδότησης στον οικισμό των ρομά όπου διαβιούν ασθενείς που έχουν ανάγκη πρόσβασης σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιπλέον, στα πλαίσια των υποχρεώσεών μας απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μερίμνησα για τη δωρεά διατακτικών σίτισης προς στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.

Η αντικατάσταση μου δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να υπερασπίζομαι  τις αξίες μου και να είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει τη βοήθειά μου. Με ή χωρίς την επίσημη ιδιότητα του αντιδημάρχου, είμαι δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος κι εγώ από τους Γρεβενιώτες και θα συνεχίσω να εργάζομαι τίμια και ακούραστα για την τοπική αυτοδιοίκηση όπως κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε, στη μικρή μας κοινωνία γνωριζόμαστε τόσο καλά μεταξύ μας, έτσι ώστε οι πράξεις μας να έχουν ορίσει και την προσωπικότητα μας.

Θα ήταν παράλειψη για μένα, να μην εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες  σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Γρεβενών για την άψογη συνεργασία και τη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Η συμβολή τους υπήρξε ακόμη μία φορά ανεκτίμητη,  όπως και κατά την προηγούμενη δεκαετή συνεργασία μας.

Κλείνοντας, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τη σύζυγό μου, η οποία ως υπάλληλος του Δήμου, δέχθηκε εργασιακό μπούλινγκ και υπέστη επαγγελματική βλάβη εξαιτίας των δικών μου αρχών και επιλογών. Ελπίζω οι εποπτικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους, αποκαθιστώντας τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη προς το πρόσωπό της.

 




 

Τέλος, ευχαριστώ το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του το μικρό διάστημα που διετέλεσα αντιδήμαρχος και εύχομαι με την αντικατάστασή μου να πετύχει τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία  του δήμου, ώστε στο εξής να μην αναγκάζεται να δουλεύει και τη νύχτα χάνοντας τον ύπνο του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συνέντευξή του.

Του επισημαίνω ωστόσο, ότι παραδίδοντας το πηδάλιο σε άτομα εκτός των θεσμών, οδηγεί το δήμο σε λάθος πορεία υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Ας διαβάσει επιτέλους τα μηνύματα και ας σταματήσει να εθελοτυφλεί στο άκουσμα των ηχηρών καμπανών. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς αρμενίζουμε στραβά. «Η Φωτεινή Δημαρχία πνέει πλέον τα λοίσθια».

 

Αθανάσιος Γκιουζέλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Γρεβενών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.