ΕΛΕΥΘΈΡΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 5-6/10/2024 (112η επέτειο απελευθέρωσης από τον Τουρκικό ζυγό) και με τη συμμετοχή των Γρεβενιωτών Κοζάνης

 




 

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, την πρώτη μέρα στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιερής εικόνας της Πανάγιας της Ολυμπιώτισσας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ μαζί και με άλλα χορευτικά τμήματα γρεβενιώτικων συλλόγων, καλεσμένοι του τοπικού Συλλόγου των Απανταχού Κοπατσαραίων Ελασσόνας το ΚΟΠΑΤΣΙ, στις 8 το βράδυ, αρχικά συμμετείχαν στη λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της πόλης της Ελασσόνας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας. Με την συμμετοχή του ιερού κλήρου, πολιτικών αρχών της πόλης και όχι μόνο, τμήματα νεολαίας, μαθητών, συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε η πομπή στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί η κορύφωση των λαμπρών εκδηλώσεων έκλεισε με την παρουσίαση γρεβενιώτικων χορών από 6 χορευτικά τμήματα με τους ήχους γρεβενιώτικης παραδοσιακής ορχήστρας (κλαρίνο Αλέξης Κασιάρας, βιολί Θωμάς Τσιοτίκας).

 




 

Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γρεβενιώτικο γλέντι με καλή διάθεση και πολύ κέφι από όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση στο κέντρο Hamos place Elassona.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Απανταχού Κοπατσαραίων Ελασσόνας το ΚΟΠΑΤΣΙ για την πρόσκληση στη συμμετοχή των εκδηλώσεων, την εγκάρδια υποδοχή όλων των προσκεκλημένων, καθώς και για την άψογη διοργάνωση της όλης πανηγυρικής εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος: Λότσιος Αθανάσιος

Ο Γραμματέας: Ντάγκας Νικόλαος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.