Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που άλλαξε τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας και έθεσε τις βάσεις για τη σταθερότητα και την ευημερία της χώρας μας.  Ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, με το όραμά του για μια ισχυρή, ενωμένη και ευρωπαϊκή Ελλάδα, διατύπωσε την εμβληματική φράση: «Ο πολίτης, εργάτης μαζί και νομεύς της ευημερίας», υπενθυμίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι πολίτες στην πρόοδο της χώρας.

 




 

Από την πρώτη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 1974, η οποία αποτέλεσε το θεμέλιο για τη συγκρότηση του νέου πολιτεύματος της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, το κόμμα συνέβαλε αποφασιστικά στην εδραίωση της δημοκρατίας και τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας. Η επιδίωξη για υπέρβαση των διχασμών του παρελθόντος ήταν πάντα ένας από τους κύριους στόχους της ΝΔ, κάτι που εκφράζεται μέσα από τις πολιτικές και τις δράσεις της όλα αυτά τα χρόνια. Η ιστορική επιτυχία της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) το 1981, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έθεσε την Ελλάδα σε ένα νέο, σταθερό δρόμο προόδου και ανάπτυξης.

Η πορεία της Νέας Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένη και με τις ηγεσίες που την καθοδήγησαν από την ίδρυσή της. Κάθε αρχηγός, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνέβαλε καθοριστικά στη χάραξη των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και στην προσφορά της προς την πατρίδα. Παρά τις διαφορές τους, οι κατευθυντήριες αρχές του κόμματος παρέμειναν αμετάβλητες, διασφαλίζοντας ότι η ΝΔ λειτουργεί ως μια πολυσυλλεκτική δύναμη που μπορεί να εκπροσωπεί όλες τις τάξεις και τα κοινωνικά στρώματα. Όλοι οι αρχηγοί της έδωσαν ξεχωριστό στίγμα με τις πολιτικές και τις επιλογές τους, ενισχύοντας τον θεσμικό,  εκσυγχρονιστικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

 




 

Αυτό το πολιτικό όραμα διατηρείται ζωντανό, με τη Νέα Δημοκρατία να παραμένει ο βασικός παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Στα 50 χρόνια παρουσίας της, το κόμμα κατάφερε να μείνει πιστό στις θεμελιώδεις αρχές του, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα τις πολιτικές του στις σύγχρονες προκλήσεις, διατηρώντας την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και συνεχίζοντας αδιάκοπα την προσφορά της στην πρόοδο και την ευημερία της χώρας.

Βουλευτής Γρεβενών

Αθανάσιος Σταυρόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.