Η σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση-Συντήρηση Κοινόχρηστων Χώρων και Υποδομών Ζιάκα-Σπηλαίου», υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου 2024, ανάμεσα στον Δήμαρχο Γρεβενών, Κυριάκο Ταταρίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Ξενίδης και ΣΙΑ Ο.Ε.».Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 264.100 ευρώ, αφορά εργασίες αναβαθμίσεων και συντηρήσεων κοινόχρηστων χώρων στους οικισμούς Ζιάκα, Σπηλαίου και Λάβδας της Δημοτικής Ενότητας Θεόδωρου Ζιάκα.Αναλυτικά, οι εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι:

 




 

1.Οικισμός Ζιάκα: Κατασκευή πέτρινου τοίχου στο όριο της πλατείας με τις ιδιοκτησίες, κατασκευή κιγκλιδωμάτων, επίστρωση με γρανιτικό κυβόλιθο του κεντρικού δρόμου γύρω από την πλατεία, αντικατάσταση και συντήρηση κουφωμάτων στο Κοινοτικό Κατάστημα, κατασκευή τοιχίου από σκυρόδεμα και κατασκευή WC στο υπόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος.

2.Οικισμός Σπηλαίου: Επίστρωση με γρανιτικό κυβόλιθο από τον κεντρικό δρόμο πριν την πλατεία μέχρι το Δημοτικό Σχολείο, κατασκευή αποχετευτικού αγωγού Φ250, κατασκευή αγωγού Φ110 για μελλοντικό φωτισμό, χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του Κοινοτικού Καταστήματος.

3.Οικισμός Λάβδας: Κατασκευή τοιχίου από σκυρόδεμα, κατασκευή τοιχίου από λιθοδομή, κατασκευή πέτρινης σάλας, κατασκευή βρύσης και πλακόστρωση – με πλάκες Καβάλας- του χώρου μπροστά από το Εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και στην πλατεία Μχός κατασκευή τοιχίου από λιθοδομή, επένδυση τοιχίων με πέτρα Ομαλής και πλακόστρωση με πλάκες Καβάλας μονοπατιού μήκους 80μ και πλάτους 1,30μ.



 




 

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος των παρεμβάσεων είναι η ουσιαστική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, βελτιώνοντας εμπράκτως την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Με μεθοδική δουλειά, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να καταστήσουμε τον Δήμο Γρεβενών έναν σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό Δήμο για τους δημότες του αλλά και για τους επισκέπτες.

 Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με την ίδια την κοινωνία, καταγράφοντας ανάγκες και δρομολογώντας λύσεις».

 

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.