Οι δυνατότητες ανάπτυξης όλων των μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο πάντοτε την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης αλλά και την ενίσχυση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Γι’ αυτό και στο πλαίσιο της ενεργειακής στρατηγικής για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην περιοχή, χορηγήθηκαν στους επενδυτές τέσσερις νέες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι τρεις από αυτές αφορούν Φωτοβολταϊκά Πάρκα στο Δήμο Φιλιατών, το Δήμο Πρέβεζας και το Δήμο Νεστορίου, ενώ η τέταρτη αφορά Αιολικό Πάρκο στο Δήμο Κοζάνης.

Η πρώτη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΜΕΔΩΝ Α.Ε.» για εγκατάσταση στην Τοπική Κοινότητα Τρικορύφου του Δήμου Φιλιατών, Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου, Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 1,992 MW.

Η δεύτερη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΖΟΝ ΟΝΕ Ε.Π.Ε.» για εγκατάσταση στην Τοπική Κοινότητα Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου, Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 1,948 MW.

Η τρίτη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ ΒΕΡΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για εγκατάσταση στη θέση «Φτελιά-Τσούκα» του Δήμου Νεστορίου, Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 7,0 MW.

Τέλος, η τέταρτη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για εγκατάσταση στη θέση «Ζωοδόχος Πηγή» του Δήμου Κοζάνης, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 24 MW.

Σε μία κρίσιμη περίοδο που οφείλουμε όλοι να αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, καθημερινά στηρίζει τη διαμόρφωση της νέας ενεργειακής πραγματικότητας, που επιφέρει σημαντικά οφέλη στο περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα αλλά και την τόνωση της περιφερειακής οικονομίας.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.