Στην μεγάλη αλλαγή που ισχύει από σήμερα για τις μάσκες σε κλειστούς χώρους αλλά και στην τέταρτη δόση για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αλλά και ειδικοί, συμβουλεύοντας τους πολίτες να τη φοράνε όπου υπάρχει συνωστισμός.

Αρχικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης εξήγησε πως «η μάσκα παραμένει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκεί που δεν έχουμε αριθμημένες θέσει, στα αστικού τύπου, δηλαδή» προσθέτοντας ότι «σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για τα πλοία γιατί εκεί δεν έχει ξεκαθαρίσει».

«Από τη μια έχουμε τα αεροπλάνα που υπάρχουν φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα και υπάρχουν αριθμημένες θέσεις. Όπου υπάρχουν οι θέσεις αυτές και μπορούμε να ελέγξουμε τον κόσμο δεν πρέπει να υπάρχει μάσκα. Στα πλοία, όμως, υπάρχουν εξωτερικοί χώροι που δεν είναι αριθμημένοι ενώ στους μέσα χώρους υπάρχει κινητικότητα» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Τζανάκης: Ποιοι να κρατήσουν τη μάσκα

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλά στο iatropedia.gr για τα μέρη που επιλέγει και ο ίδιος να φορά μάσκα και που πιστεύει ότι απαιτείται περισσότερη προστασία.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.