Διαδικτυακή ενημέρωση

Δικαιωμένος ως προς τις αναφορές του για την επάρκεια αγροτικών προϊόντων εάν συνεχιστούν τα

έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις προβλέψεις των Παγκοσμίων Οργανισμών που εξ αιτίας του κορωνοϊού «κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την αγροτική παραγωγή και την επάρκεια τροφίμων στην εφοδιαστική αλυσίδα». Συμπλήρωσε δε, ότι «είναι ιερό χρέος, είναι καθήκον, είναι πατριωτισμός να ενισχύσουμε την αυτάρκεια της Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας σε τρόφιμα» ενώ απευθυνόμενος στους επικριτές των δηλώσεων του, τους κάλεσε «να ενημερώνονται πρώτα για τις εξελίξεις, πριν σπεύσουν με ευκολία να ασκήσουν κριτική».

Εκκληση προς τους πολίτες: Εάν θέλουμε να μηδενίσουμε τη μετάδοση, πρέπει να πειθαρχούμε στις αποφάσεις



Εκτίμησε ότι οι ημέρες εφαρμογής των μέτρων με την καραντίνα στους 2 ορεινούς οικισμούς της Κοζάνης και την Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας Καστοριάς αποδεικνύουν ότι οι πολίτες «μένουν στο σπίτι» και απηύθυνε έκκληση λέγοντας ότι εάν επιθυμούμε να μηδενίσουμε την μετάδοση του ιού, «οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν υπομονή και να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μίλησε με θερμά λόγια για την ανιδιοτελή προσφορά των μελών της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης :«Είναι ένα πολύτιμο στήριγμα για τον περιφερειάρχη, χωρίς την υποστήριξη τους δεν θα κάναμε ούτε την προμήθεια του μηχανήματος Μοριακής Βιολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία που κάνει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Κοζάνης και Καστοριάς και την αυτοδιοίκηση, ώστε να εξευρεθούν χώροι που πιθανώς θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν νοσούντες από τον κορωνοϊό σε περίπτωση «που ξεφύγουμε από την απόλυτα ελεγχόμενη κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα» . Πρόσθεσε ότι έγινε ο σχεδιασμός επί χάρτου εντοπίστηκαν οι χώροι και «ολοκληρώνουμε την λίστα των γιατρών που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι σε ένα τέτοιο απευκταίο σενάριο».

Το μέτρο βοήθειας προς τους κτηνοτρόφους
Για τους κτηνοτρόφους της Μεσοποταμίας Καστοριάς (οι ίδιοι και το ζωικό τους κεφάλαιο βρίσκεται σε καραντίνα) και για την διαδικασία που θα ακολουθήσει ως προς τις τις πωλήσεις των αμνοεριφίων στους εμπόρους, δήλωσε ότι «έχουν προβλεφτεί όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που θα λαμβάνονται για το όχημα και τον μεταφορέα όταν θα παίρνει τα ζώα από την μονάδα με προορισμό το σφαγείο». Εξήγησε ότι αντί του κτηνοτρόφου που δεν θα μπορεί να είναι παρών λόγω καραντίνας θα βρίσκεται υπάλληλος της Περιφέρειας που θα καταγράφει όλα τα στοιχεία που αφορούν το εμπόρευμα του κτηνοτρόφου.

Τέλος διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να δίδεται το επιπρόσθετο επίδομα των 500 ευρώ μήνα στους επικουρικούς γιατρούς που επιλέγουν τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διευκρινίζοντας πως η καθυστέρηση που υπήρξε στην καταβολή του θα λυθεί το επόμενο διάστημα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.