Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού, καθώς και η κατανάλωση τροφών που σας ενοχλούν, κάτι που συμβαίνει συχνά στα εορταστικά τραπέζια, συνεπάγονται αέρια, φούσκωμα και δυσφορία.

Αντί να δυσκολεύετε την καθημερινότητά σας προσπαθώντας να προσαρμόσετε τις τροφές, υιοθετήστε τις παρακάτω επιλογές για να καταπολεμήσετε ή να προλάβετε το φούσκωμα και να βοηθήσετε την πέψη.

Αφέψημα χαμομηλιού ή μάραθου: Έχει αποδειχθεί ότι τα δύο βότανα έχουν ευεργετικές ιδιότητες όταν καταναλώνονται μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, καθώς βοηθούν στην πέψη.



Μπαχαρικά: Το δενδρολίβανο, το φύλλο δάφνης και το τζίντζερ βοηθούν τον οργανισμό να διασπάσει τα δύσπεπτα σάκχαρα των σταυρανθών λαχανικών (όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι κ.ά.) και των φασολιών και συμβάλλουν στη μείωση των αερίων και του φουσκώματος, αρκεί να τα προσθέσετε στο φαγητό σας.

Γιαούρτι: Τα καλά βακτήρια, που βρίσκουμε στα «ζωντανά» γιαούρτια, καταπολεμούν την παραγωγή αερίων, αυξάνοντας τα καλά βακτήρια στο έντερο, γι’ αυτό αναζητείστε γιαούρτια με προβιοτικά.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.