Μπορεί η Καθαρά Δευτέρα να πέρασε, ωστόσο, την περίοδο της Σαρακοστής τα νηστίσιμα πιάτα έχουν την τιμητική τους καθώς πολλοί επιλέγουν να απέχουν από το κρέας, προτιμώντας φαγητά όπως τα καλαμαράκια, το χταποδάκι και φυσικά τα λαδερά.

Ενα από τα πιάτα που προτιμούν οι περισσότεροι είναι τα τηγανητά καλαμαράκια, τα οποία τρώγονται χωρίς σταματημό.

Το μαγείρεμά τους μπορεί να μην είναι δύσκολο, ωστόσο, έχει τα μυστικά του μιας και τα νόστιμα καλαμαράκια πρέπει να είναι τραγανά απ’ έξω και μαλακά από μέσα.



Για να το πετύχετε αυτό, εκτός από το καυτό λάδι και το ελάχιστο ψήσιμο, θα πρέπει να προσέξετε να μην έχουν υγρασία. Πριν τα ρίξετε στο τηγάνι, στραγγίξτε τα καλά και στη συνέχεια ταμπονάρετε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσέξτε το χαρτί να είναι καλής ποιότητας αλλιώς θα κολλήσει επάνω στα καλαμαράκια.

Οταν στεγνώσουν καλά ρίξτε τα στο τηγάνι και αφήστε τα για 2-3 λεπτά. Καλό θα ήταν να αποφύγετε να τα γυρίσετε.

Βγάλτε τα από το τηγάνι και στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά και τραγανά.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.