Είναι δεκάδες οι λόγοι που η σωματική τιμωρία δεν είναι αποδεκτός τρόπος πειθαρχίας των παιδιών. Παρακάτω θα βρείτε τους πιο βασικούς έτσι ώστε να αναθεωρήσετε τη στάση σας στο εξής:

Από τη στιγμή που το παιδί αντιγράφει στάσεις, συμπεριφορές και αντιλήψεις σας, νομοτελειακά θα καταγραφεί στη συνείδησή του ότι η βία είναι τρόπος να λύνει τις διαφορές του με κάποιον. Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων δε θα είναι στις προτεραιότητές του.

Το να χτυπήσετε το παιδί είναι η εύκολη λύση, εκτός από αντιπαιδαγωγική. Άρα λοιπόν είναι προτιμότερο να αναζητήσετε σωστές μεθόδους πειθαρχίας του για να γίνουν όλα όπως πρέπει. Να πειθαρχήσει δηλαδή ορθολογικά, να πάρει τα μηνύματα που θέλετε να του περάσετε και όχι απλά να βολέψετε τη στιγμή όπως-όπως.

Ένα ακόμα αρνητικό της συχνής βίας με αποδέκτη το παιδί είναι ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις και στη μεταξύ σας σχέση. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι αντί να βρίσκετε τρόπους να ενισχύσετε το δέσιμό σας, τελικά θα καταφέρετε το ακριβώς αντίθετο.

Να έχετε υπόψη σας ότι, όσο το παιδί είναι μικρό, δεν εκδηλώνει όπως θα ήθελε τα συναισθήματά του. Να είσαστε σίγουροι όμως πως όταν μεγαλώσει θα σας επιστρέψει στο ακέραιο το συσσωρευμένο του θυμό από τη συχνή βία που ασκούσατε πάνω του.

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.