Την προσεχή Κυριακή οι πολίτες της γείτονος χώρας, στην οποία δωρίσαμε το άρρηκτα συνδεμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό μας όνομα της Μακεδονίας προσέρχονται στις κάλπες για να αποφανθούν, αν αποδέχονται ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών. Στους Έλληνες πολίτες η κυβέρνηση δεν παρέχει αυτό το δικαίωμα! Και όμως καυχόμαστε ότι εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία! Βέβαια όχι στον βορειοελλαδικό χώρο, καθώς στη Μακεδονία το πολίτευμα ήταν η κληρονομική βασιλεία. Όμως δεν αποκλείεται στο μέλλον να υποστηριχθεί από τους γείτονές μας ότι εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία και αυτοί είναι γνήσιοι εκφραστές του πνεύματός της! Οι ΗΠΑ είναι σε θέση σήμερα να το επιβάλουν κι αυτό.

Το θέρος πέρασε με κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας σε διάφορες πόλεις όχι μόνο του βορειοελλαδικού χώρου. Αποκορύφωμα ήταν η συγκέντρωση στον περιβάλλοντα τον χώρο της διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης κατά την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού. Κατά την ομιλία του στη συνέχεια στο θλιβερό ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο ελάχιστα διαφέρει από τη βουλή των λόρδων της Αγγλίας, ανέφερε ότι στη συγκέντρωση μετείχαν περί τις 4.000 ακραία στοιχεία και δεν συγκρινόταν με την άλλη του παρελθόντος Ιανουαρίου. Στην Ελλάδα ο εκάστοτε πρωθυπουργός πρέπει να διαθέτει το «προσόν» να ψεύδεται ασυστόλως. Ασφαλώς το πλήθος ήταν μικρότερο, αλλά οπωσδήποτε αρκετές δεκάδες χιλιάδες, αν όχι εκατοντάδα. Σ’ αυτό συνέβαλε, πέραν των άλλων, η διάχυτη φήμη ότι η αστυνομική περιφρούρηση του χώρου θα είναι τρομακτική, όπως και ήταν, και ότι θα σημειωθούν έκτροπα. Η σύγκρουση των εγκαθέτων, που εισχώρησαν στους διαδηλωτές, και των αστυνομικών δυνάμεων, που έδωσε την αφορμή σ’ αυτές να επιτεθούν κάνοντας χρήση όχι μόνο χημικών αερίων, αλλά και εκστομίζοντας ακατονόμαστες βρισιές κατά των Βορειοελλαδιτών, αποτελεί μελανή ιστορία της νεοελληνικής ιστορίας. Καλό πάντως είναι να ληφθεί υπ’ όψη και η διγλωσσία της αξιωματικής αλλά και της λοιπής αντιπολίτευσης, επί του θέματος, ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι απουσιάζει από την πολιτική σκηνή ο πατριώτης που θα σήκωνε στους ώμους του τον υπέρ πάντων αγώνα. Η επισήμανση της βραχύβιας μνήμης του λαού από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης, κατά το προηγούμενο του πατέρα του, μαρτυρεί ότι είναι πεπεισμένος για την τελική αποδοχή από μέρους του λαού των θεωρουμένων ως τετελεσμένων.

Στο διάστημα αυτό ο «μετριοπαθής» και «διαλλακτικός» πρωθυπουργός της γείτονος χώρας, με την ολόθερμη συμπαράσταση των ισχυρών του πλανήτη, έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει μετά την επιτυχία του και μονοπωλεί τον όρο Μακεδονία χωρίς επιθετικό προσδιορισμό (βόρεια) όχι βέβαια ως γεωγραφικό, αλλά ως εθνοτικό λαού, του μακεδονικού, που διαθέτει δική του γλώσσα! Οι δικοί μας, ήρεμοι και καθησυχαστικοί στο έπακρο, στις ερωτήσεις που τους απευθύνονται απαντούν ότι παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις εντυπωσιασμού του Ζάεφ και, ως φύλακες έχουν γνώση! Και ο διασυρμός της χώρας μας συνεχίζεται στο διεθνές στερέωμα.

Κάποιοι πατριώτες εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στην απόφαση του γειτονικού μας λαού. Η αντίθεση του προέδρου της χώρας γεννά κάποιες ελπίδες. Είναι όμως αυτή η αντίθεση πραγματική ή απλά κίνηση εντυπωσιασμού, ώστε να δειχθεί πως σημαντική μερίδα του λαού δεν συμφωνεί με τον επιθετικό προσδιορισμό, καθώς έλπιζε να αναγνωριστεί η χώρα ως Μακεδονία; Θα δειχθεί στο μέλλον. Αν εξετάσουμε ποιες είναι οι ομάδες του πληθυσμού της γείτονος και πώς αυτές τοποθετούνται έναντι της συμφωνίας, μπορούμε να συναγάγουμε συμπέρασμα για το πιθανό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αν δεν υπήρχαν έξωθεν παρεμβάσεις. Με βάση την απογραφή του 2002 ο πληθυσμός της χώρας υπερέβαινε κατά τι τα 2.000.000. Τα ποσοστά ανά πληθυσμιακή ομάδα ήσαν: Σλάβοι («Μακεδόνες») 64%, Αλβανοί 25,2%, Τούρκοι 2,9%, Ρομά 2,7%, Σέρβοι 1,8%, Βόσνιοι (μουσουλμάνοι) 0,8% και Βλάχοι 0,5%. Είναι γνωστό ότι η κύρια μειονοτική ομάδα, οι Αλβανοί, διαφωνούν με το να φέρει η χώρα το όνομα Μακεδονία. Μάλιστα, στη μέθη, μετά την επιτυχία της απόσπασης του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, με τις πλάτες των ισχυρών όπως πάντα (από μας πήραν τη Βόρεια Ήπειρο), είχαν επιφέρει σημαντική αναστάτωση στις δυτικές επαρχίες της χώρας, όπου επικρατούν. Η πλειοψηφούσα ομάδα, οι Σλάβοι δεν είναι συμπαγής. Ακόμη και πρώην πρόεδρος της χώρας, ο Γκεοργίεφσκι, δηλώνει πλέον Βούλγαρος και όχι Μακεδόνας. 150.000 πολίτες της χώρας, δηλαδή το 7,5% του πληθυσμού έλαβαν βουλγαρικό διαβατήριο μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωπαϊκή Ένωση και ασφαλώς επηρεάζουν αυτοί συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε το ποσοστό των εχόντων βουλγαρική συνείδηση να υπερβαίνει και το 10%. Οι Βούλγαροι δεν αναγνωρίζουν μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα. Συμπέρασμα: Η υπερψήφιση της συμφωνίας θα συνέβαινε με ισχνή πλειοψηφία, αν δεν υπήρχε ο ξένος παράγων, που τόσο κόπτεται υπέρ αυτής.

Οι Αλβανοί κατά την τελευταία δεκαετία συγκρατούνται από το αφεντικό τους, τις ΗΠΑ, που διαθέτουν μεγάλης ισχύος στρατιωτική βάση στο έδαφος της γείτονος. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τη σημασία της σε σύγκριση με την βάση της Σούδας, την οποία προσφέρουμε  χωρίς ουδένα αντάλλαγμα στους «συμμάχους» μας. Οι Βούλγαροι έχουν χάσει την αρχική τους μαχητικότητα υποταγμένοι και αυτοί στις ΗΠΑ, όπως κάποτε ο κομμουνιστής Ντημητρώφ στον Στάλιν. Σε αντίθεση με τους Έλληνες ενδοτικούς, με πρωτοπορεία το κυβερνόν σήμερα τη χώρα μας κόμμα, τους «προοδευτικούς» πολιτικά και πλήθος «εγκρίτων» δημοσιογράφων, που προπαγάνδισαν φορτικότατα το σχέδιο Ανάν, δεν νομίζουμε ότι οι Αλβανοί και Βούλγαροι ηγέτες θα πέσουν τόσο χαμηλά, ώστε να προπαγανδίσουν το ναι. Όσο για τους Τούρκους, αυτοί θα λάβουν εντολή από την Άγκυρα υπέρ του ναι. Θα έπρεπε κανονικά οι ισχυροί να είναι ήσυχοι για την υπερψήφιση, γι’ αυτό άλλωστε και αποδέχθηκαν τη διενέργεια δημοψηφίσματος εκεί, σε αντίθεση με τη χώρα μας, στην οποία η λαϊκή βούληση περιφρονείται κατά τρόπο άκρως φασιστικό. Όμως δεν είναι ήσυχοι. Τη χώρα επισκέφθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας και ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ. Μάλιστα ο δεύτερος κατήγγειλε τη Ρωσία για χρηματοδότηση ομάδων αντικειμένων στην υπερψήφιση της συμφωνίας. Η γκαιμπελική προπαγάνδα στο απόγειό της! Πόσο θυμίζει η καταγγελία αυτή την άλλη,  ότι δηλαδή η Ρωσία χρημοτοδότησε στη χώρα μας τους οργανωτές των συλλαλητηρίων κατά της συμφωνίας, που είχε ως συνέπεια την απέλαση Ρώσων διπλωματών και την άφρονα ένταση της ψυχρότητας των ελληνορωσικών σχέσεων! Ακόμη και ο ανεπαρκέστατος Μπους επιστρατεύτηκε με την ελπίδα να πείσει κάποιους δουλόφρονες έναντι των ΗΠΑ Αλβανούς!  Ο πρέσβης της Γαλλίας στη γείτονα εκτόξευσε την έμμεση απειλή για απομόνωση της χώρας αυτής κατά το προηγούμενο της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας. Και ο ολίγιστος πρόεδρος της χώρας του, με την αίσθηση ναπολεόντειας ισχύος, παρενέβη για να συμβουλεύσει τους πολίτες για το «καλό» τους!

Ταλαίπωροι λαοί των Βαλκανίων, πόσο ο δυτικός εθνικισμός, που έσπειρε εδώ το δυτικό «πνεύμα» δίνει ακόμη πικρούς καρπούς! Το όραμα του μεγάλου Ρήγα έχει φυγαδευθεί και εμείς υπηρετούμε πρόθυμα τους δυνάστες μας για «μιαν δολεράν καλημέραν», κατά τον Μακρυγιάννη.

 

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.