Η παραλλαγή αυτή είναι πιο οικονομική καθώς μεταξύ άλλων αντικαθιστά τα κουκουνάρια με ηλιόσπορους.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος βότανου σας αρέσει.

Για ένα βάζο:

  • 3 μεγάλες χούφτες ψιλοκομμένα βότανα (βασιλικός, κόλιανδρος ή μαϊντανός), τα κοτσάνια ακόμη πιο ψιλοκομμένα
  • 4 κ.γ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια εστραγκόν (ταραγκόν για τους αγγλόφιλους)
  • 100 γρ. ηλιόσποροι, καβουρδισμένοι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (εξαρτάται πόσο δυνατό θέλετε το πέστο)
  • περίπου 150 ml ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγουρέλαιο)
  • χυμός από ένα λεμόνι (ή και παραπάνω)
  • θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα βότανα, τους ηλιόσπορους και το σκόρδο. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο ομοιογενές θέλετε το πέστο σας.
  • Aργά προσθέστε το λάδι και τον χυμό λεμονιού σημαδεύοντας κατευθείαν τη λεπίδα για να απλωθούν ομοιόμορφα. Επιλέξτε το πόσο πηχτό θέλετε το πέστο σας. Αλατίστε κατά βούληση.
  • Μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρείται για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Το πέστο είναι χρήσιμο σε άπειρες συνταγές, από σος για σπαγγέτι έως αλοιφή πάνω σε ψωμί και συνοδευτικό για πατάτες, κρέας, ψάρι.

Γουλί με γιαούρτι, ταχίνι, σταφίδες και πέστο.

Γουλί με γιαούρτι, ταχίνι, σταφίδες και πέστο.

 

 

 

 

 

 

Από το βιβλίο Land & Sea: Secrets to simple, sustainable, sensational food της Alexandra Dudley.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.