Ταλιάτα σημαίνει στα ιταλικά «φέτα» και είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας.
Στην Ελλάδα τρώμε κυρίως την ταλιάτα της Φλορεντίας, η οποία συνδιάζει τη μπριζόλα κομμένη σε φέτες με παρμεζάνα και σαλάτα.
Σε μερικά ελληνικά εστιατόρια προσθέτουν ως σος, από πάνω, ξύδι μπαλσάμικο με μέλι. Η συνταγή δεν το έχει.
Είναι η ευκολότερη και νοστιμότερη συνταγή για το σπίτι. Μέσα σε 10 λεπτά θα έχετε έτοιμο το κρέας για το τραπέζι σας. Το λίπος του κόντρα φιλέτου χαρίζει απεριόριστη νοστιμιά στο πιάτο.
Υλικά
- Κόντρα φιλέτο, με το λίπος του
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- Θυμάρι και ξερό βασιλικό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε βαθιά πιατέλα αναμείξτε το ελαιόλαδο με τα αρωματικά και το χοντρό αλάτι
- Βουτήξτε το κρέας και αφήστε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα
- Σε τηγάνι που καίει, χωρίς λάδι, μόνο με λίγο ζωμό από την μαρινάδα, ψήστε το κόντρα φιλέτο, όσο επιθυμείτε
- Πρέπει το κρέας να είναι ροζέ για να αξίζει
- Σε ξύλινη πλάκα κόψτε το σε λεπτές φέτες
- Και το φιλέτο rib eye (με κόκκαλο) είναι μοναδικό για ταλιάτα
loading…