Υπέροχη συνταγή, ιδανική για το καλοκαίρι. Θέλει ντοματίνια, σκόρδο, λευκό κρασί και φρέσκο βασιλικό.

Υλικά

  • Φρέσκο ψάρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά μπούκοβο καυτερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 ντοματίνια, στα δύο
  • 1/4 φλυτζανιού λευκό κρασί
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180
  • Ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίστε ελαφρά το σκόρδο και το μπούκοβο
  • Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια, ροδίστε για 9-12 λεπτά
  • Προσθέστε το κρασί, αφήστε 2 λεπτά να σιγοβράσει
  • Ρίξτε χυμό λεμονιού, ξύσμα, ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, βράστε για 2 λεπτά
  • Βάλτε τη σάλτσα στην άκρη, καθαρίστε το τηγάνι
  • Ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά -Ροδίστε τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο μεριές, για 5 λεπτά, αλάτι και πιπέρι
  • Σε ταψάκι βάζετε το ψάρι, όλα τα υγρά του και τη σάλτσα και ψήστε για 7-10 λεπτά

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.