Είναι αλήθεια ότι αυτές τις μέρες, όλοι εμείς εδώ στη Δυτική Μακεδονία, ζούμε μια κατάσταση συναισθηματικά φορτισμένη.Και αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα κυρίως των εξελίξεων στο ¨Σκοπιανό¨ αλλά και των οικονομικών επιδράσεων, στη χώρα μας, από τις αποφάσεις του τελευταίου EUROGROUP.Μετά τα προκλητικά ¨πανηγύρια¨ των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία την οποία υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας και Ζάεφ, έχει ήδη αρχίσει να παράγει αρνητικά αποτελέσματα.




Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γειτονική χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει: ¨Μακεδονική¨ εθνότητα και ¨Μακεδονική¨ γλώσσα.Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος θα την φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων.Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, συμπληρώνονται αρκετά χρόνια αδράνειας με αποτέλεσμα, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του EUROGROUP, να γίνουμε πιο χρεωμένοι, πιο ταλαιπωρημένοι και πιο φτωχοί.Η ίδια συμφωνία, για το χρέος, θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί ήδη, από το 2014. Αλλά τότε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας πειραματιζόταν με τις αυταπάτες του, στην πλάτη των Ελλήνων. Τώρα πανηγυρίσει τη μεγαλειώδη “κωλοτούμπα” του, την επιμήκυνση του χρέους, όταν κατά το πρόσφατο παρελθόν (2012), την αποκαλούσε ¨μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε¨.Δεν θα μας φαινόταν καθόλου παράξενο εάν ο κ. Τσίπρας, στο άμεσο μέλλον, θα ανέφερε την πΓΔΜ ως ¨Σεβέρνα Μακεντονίγια¨ ή θα αναφερόταν σε ¨επανυπολογισμό¨ αναλύοντας τη νέα μείωση των συντάξεων. Επιπλέον, το ίδιο εύκολα μπορεί να ορίσει ως ¨μαξιλάρι ρευστότητας¨ τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 και να εννοεί ως ¨αξιοπρέπεια και ελπίδα¨ τον ήδη αποφασισμένο περιοδικό τρίμηνο έλεγχο της Τρόικα, κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα.Ζητούμενο για τη χώρα παραμένει η επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορείνα τα πετύχει.Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Κωδουνάς

Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.