Όσο γίνεται ολοένα και πιο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, το κινητό χρειάζεται την προστασία και την καθαριότητά του ώστε να παραμένει λειτουργικό και… καθαρό.

Ό,τι κι αν κάνουμε όμως, καταλήγει σε κακά χάλια, καθώς η συχνή του χρήση έχει τις αναποδιές της.

Κι όμως, υπάρχουν πράγματα να κάνουμε και μάλιστα πολλά, φτάνει να είναι τα σωστά. Να τι πρέπει να ξέρετε λοιπόν από τα «ναι» και τα «όχι» του σωστού καθαρισμού του απόλυτου gadget της καθημερινότητάς μας…

Τι πρέπει να κάνετε

1.

 Απενεργοποιήστε το κινητό σας. Έτσι αρχίζει κάθε καθαρισμός του. Και εμείς καθόμαστε, επίσης βασικό, καθώς όρθιοι μπορεί κάλλιστα να μας πέσει και να σπάσει. Καθίστε λοιπόν σε μια καρέκλα και καθαρίστε το πάνω στο τραπέζι.

2. Αφαιρέστε την προστατευτική του θήκη (αν χρησιμοποιείτε μία) και καθαρίστε την οθόνη αποκλειστικά με ένα μαλακό και απαραιτήτως στεγνό πανάκι. Και με απαλές μάλιστα κινήσεις, έστω κι αν χρειαστεί να επιμείνουμε σε κάποιον λεκέ. Αν πρέπει σώνει και καλά να χρησιμοποιήσουμε υγρό ύφασμα, προσέχουμε να είναι ελάχιστα υγρό, καλά στυμμένο και όχι βρεγμένο! Εφαρμόζουμε ελάχιστη ποσότητα από το ειδικό καθαριστικό υλικό στο πανί και μετά καθαρίζουμε την οθόνη, δεν ψεκάζουμε πάνω στην οθόνη.

3.

 Αφαιρούμε τη βρομιά με ένα μαλακό βουρτσάκι από τις γωνίες και τα δύσκολα σημεία. Με το ίδιο ελάχιστα υγρό πανάκι καθαρίζουμε το πίσω μέρος και τα πλαϊνά. Και μετά φυσάμε δυνατά στη θύρα φόρτισης, τα ηχεία και τις άλλες εισόδους του κινητού μας, βγάζοντας τη σκόνη.

4. Μπροστινή και πίσω κάμερα τις καθαρίζουμε με το ίδιο υλικό και το πανάκι και τις στεγνώνουμε αμέσως με ένα στεγνό πανί. Για να ενεργοποιήσουμε ξανά το κινητό μας, περιμένουμε λίγο μέχρι να στεγνώσει ολότελα…

Τι δεν πρέπει να κάνετε

1.

 Μη χρησιμοποιείτε πανιά βουτηγμένα σε νερό και κοινά καθαριστικά. Και ποτέ μην τα ψεκάζετε κατευθείαν πάνω στην οθόνη. Κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει τη συσκευή.

2.

 Ποτέ μην καθαρίζετε τη συσκευή σας όρθιοι. Γιατί αν φύγει από το χέρι σας, θα καταλήξει στο πάτωμα.

3. Μη χρησιμοποιείτε υγρά στις θύρες και τις άλλες εισόδους. Η βλάβη εδώ είναι αρκετά πιθανή. Και ποτέ μα ποτέ μη χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα ή αυτοσχέδιες πατέντες, ούτε σε αντικείμενα καθαρισμού ούτε και σε καθαριστικά μείγματα. Μόνο τα εγκεκριμένα από τον τεχνολογικό κόσμο υλικά…

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.