Ξαφνικά -πάντα σε κρίσιμη στιγμή- πέφτει μαύρο στην οθόνη, περίεργοι θόρυβοι ακούγονται και το laptop κρασάρει, κολλάει, κλείνει, κάνει μόνο του επανεκκίνηση. Η αγανάκτηση διαδέχεται την έκπληξη και ακολουθεί η απορία για το τι στο καλό έχει συμβεί και κρασάρει ξανά και ξανά το laptop.
Για να μην ανησυχείς, να σε ενημερώσουμε ότι, πρώτον, ευτυχώς δεν είσαι μόνος (έχει συμβεί σε όλους).
Δεύτερον, και κυριότερο, υπάρχει λύση για να μην ξανασυμβεί ποτέ.
Γιατί κρασάρει το laptop
Η απάντηση είναι απλή. Με μια κουβέντα, «ζεσταίνεται πολύ». Ανεβάζει θερμοκρασία, υπερθερμαίνεται.
Σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, όλα «απλώνονται» στην κεντρική του μονάδα (τον γνωστό μας πύργο), αλλά σε ένα laptop συμπιέζονται στον εξαιρετικά μικρό χώρο κάτω από το πληκτρολόγιο. Έτσι, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να μη λειτουργεί καλά ή έστω αποτελεσματικά το εσωτερικό ανεμιστηράκι, το οποίο υπάρχει μόνο και μόνο για έναν λόγο: για να μην ανεβάζει θερμοκρασία το laptop.
Ωστόσο, ένα ανεμιστηράκι… δεν φέρνει την άνοιξη και εν προκειμένω δεν καταφέρνει να προφυλάξει το laptop από την υπερθέρμανση.
Πόσω μάλλον αν το laptop είναι παλιό, ή αν έξω η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο με 30άρια και 40άρια, παράγοντες που δυσκολεύεουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και κάνουν το laptop να κρασάρει συχνότερα.
Laptop Cooler είναι η λύση
Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί «τι στο καλό συμβαίνει και ζεματάει το laptop»; Πόσες φορές δεν έχετε φθάσει στα όρια του… εγκεφαλικού, με αρχεία να χάνονται και δουλειά να μένει στη μέση επειδή κράσαρε το laptop. Πόσες φορές η χαλάρωση… πήγε περίπατο, όταν ξαφνικά η μουσική σταμάτησε ή διαπιστώσατε ότι απλά δεν μπορείτε να δείτε την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, επειδή το laptop «άναψε»;
Χρειάζεται μόνο μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρείτε τη λύση: Laptop Cooler. Ναι, Laptop Cooler, το οποίο κάνει αυτό ακριβώς που λέει η το όνομά του: Ψύχει το laptop.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια βάση για laptop (κάποιες είναι μάλιστα και επικλινείς, διευκολύνοντας την ανάγνωση και το γράψιμο) οι οποίες διαθέτουν ανεμιστηράκια (ένα ή περισσότερα) στο εσωτερικό τους, τα οποία καταφέρνουν να ρίξουν τη θερμοκρασία του laptop, το κρατούν πάντα δροσερό και έτσι αποφεύγεται η υπερθέρμανση και μαζί όλες οι δυσάρεστες συνέπειες: Κρασάρισμα, μαύρη οθόνη, επανεκκίνηση.
Ποιο Laptop Cooler να διαλέξω;
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά Laptop Cooler και κάποια από αυτά δεν είναι παρά ανεμιστηράκια κολλημένα σε μια βάση, τα οποία δεν μπορούν να βοηθήσουν το laptop σου να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση αλλά και τον… καύσωνα!
Όταν λοιπόν ψάχνεις για Laptop Cooler, το οποίο θα βοηθήσει το laptop σου να μην ανεβάζει θερμοκρασία και να δουλεύει απτόητα και ακατάπαυστα, διάβασε προσεκτικά τις κριτικές κάτω από το προϊόν και εμπιστέψου ένα επώνυμο Laptop Cooler.