Είναι η συνταγή για τα τέλεια κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια σπαγγέτι.

Τα κεφτεδάκια σας πρέπει να είναι μαλακά και ζουμερά. Το μυστικό είναι στο ψωμί και το κρεμμύδι. Ακολουθήστε!

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό ξερό ψωμί μουσκεμένο (αν δεν υπάρχει ξερό ψωμί, ψήστε φέτες)
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλυτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Για την σάλτσα: ελαιόλαδο, κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, πάστα ντομάτας + τριμμένη 1 ντομάτα, βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο.

Εκτέλεση

  • Βάλτε σε πολύ νερό το ψωμί να μουσκέψει
  • Σε μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, στίψτε καλά την ψίχα ψωμιού και προσθέστε την -Βάλτε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, παρμεζάνα
  • Φτιάξτε με τα χέρια μπάλες κεφτεδάκια
  • Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με ελαιόλαδο τηγανίστε τους κεφτέδες, να ροδίσουν καλά -Βάλτε στην άκρη
  • Σε κατσαρόλα, με ελαιόλαδο ροδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε όλα τα υλικά για την σάλτσα ντομάτας
  • Προσεκτικά μεταφέρετε τους κεφτέδες στην σάλτσα και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά
  • Στο μεταξύ βράστε τα σπαγγέτι, όπως λέει το πακέτο
  • Σερβίρετε τα μακαρόνια με τους κεφτέδες και ρίξτε άφθονη παρμεζάνα

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.