Ιδεώδης ως κύριο πιάτο, πρακτική για γεύμα στο γραφείο ή για ένα πικ νικ, η σαλάτα του Καίσαρα είναι υπέροχη το καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πιο ελαφριά: δεν περιέχει κρουτόν ή ψωμί και προσθέτει αβοκάντο για πιο ολοκληρωμένη γεύση.

Υλικά

  • 6 φετούλες μπέικον
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 3 αυγά
  • 2 ντομάτες ή ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα αυγά σκληρά, πλύντε τη σαλάτα, κόψτε ντομάτες, αβοκάντο και κρεμμύδι σε κύβους και ροδέλες
  • Σε τηγάνι, χωρίς λάδι, ροδίστε απαλά το μπέικον
  • Στο ίδιο τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, ροδίστε το κοτόπουλο, αφού το κόψετε σε φέτες
  • Τοποθετήστε όμορφα όλα τα υλικά σε πιατέλα
  • Ετοιμάστε την σος: σε μπολάκι αναμείξτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα
  • Περιχύστε τη σαλάτα σας, δοκιμάστε πριν ρίξετε περισσότερο αλάτι

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.