Είναι η διάσημη συνταγή «Κοτόπουλο από τη χώρα των Βάσκων» και ονομάζεται έτσι γιατί βασίζεται στις γλυκιές κόκκινες πιπεριές και το τσίλι, σπεσιαλιτέ της περιοχής.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο βιολογικό κομμένο σε κομμάτια
- 2 κρεμμύδια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κόκκινες πιπεριές + 1 κίτρινη +1 πράσινη
- Λίγη πιπερίτσα τσίλι
- 700 γραμμάρια φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- Θυμάρι φρέσκο, φύλλο δάφνης
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο
- Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες
- Σε κατσαρόλα βάλτε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο καλά
- Βγάλτε το κοτόπουλο, αφήστε το στην άκρη και στην ίδια κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα
- Προσθέστε τις πιπεριές και ροδίστε 5 λεπτά -Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης και ροδίστε ακόμη 10 λεπτά πριν ξαναβάλετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα
- Ρίξτε το λευκό κρασί, το τσίλι, σκεπάστε και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά
- Ετοιμο! Σερβίρετε με βραστές πατάτες, σαλάτα, ή ρύζι
Κόκκινες πιπεριές των Βάσκων, τις οποίες έκαναν και τουριστικό αξιοθέατο:
loading…