Εντάξτε στο μενού σας την ντοματόπιτα. Εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη, απόλυτα υγιεινή και καθρέφτης του καλοκαιριού που έρχεται.
Υλικά
- 1 ζύμη χωριάτικη
- 5-6 μεσαίες ντομάτες ώριμες
- 1 φλυτζάνι κατσικίσιο τυρί και μασκαρπόνε μαζί
- Φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι σας -Τρυπήστε με πηρούνι τη ζύμη στον πάτο
- Αφήστε την ζύμη λίγο να ξεχειλίσει στις άκρες, δίνει μια πιο ρουστίκ όψη
- Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το κατσικίσιο τυρί με το μασκαρπόνε, κομμένο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι -Καλύψτε με αυτό το μείγμα τον πάτο του ταψιού
- Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες και απλώστε τις στην επιφάνεια
- Ρίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο από πάνω, παντού
- Ψήστε για 35-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η πίτα σας -Βάλτε αλουμινόχαρτο αν κινδυνεύει να καεί
- Ετοιμη!
Αυτή η τάρτα είναι ευέλικτη. Αντί για ντομάτες βάλτε ντοματίνια ή και τα δύο, αντί για τυριά βάλτε σάλτσα ντομάτας στον πάτο, αντί για δενδρολίβανο βάλτε ρίγανη. Προσθέστε κρεμμύδια στον πάτο της τάρτας ή βάλτε σκόρδο. Δοκιμάστε και απολαύστε!
loading…