Είναι το λεγόμενο γαλλιστί Αχλάδι Belle-Hélène -H Ωραία Ελένη, δηλαδή αχλάδι ποσέ με καυτή σοκολάτα.
Υλικά
- 6 αχλάδια
- 1 λίτρο νερό
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 μπαστούνι αληθινή βανίλια
Για την καυτή σοκολάτα
- 500 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη, ποιοτική
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα αχλάδια, αδειάστε το εσωτερικό, αφήστε το κοτσάνι άθικτο
- Κόψτε λίγο πάτο για να μπορεί να καθήσει
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο και τη βανίλια να βράσουν
- Οταν το νερό βράσει, βάλτε τα αχλάδια περίπου 30 λεπτά (20 αν είναι ώριμα)
- Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν
Η καυτή σοκολάτα
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα (με ζάχαρη, αν θέλετε την σος γλυκιά)
- Ζεστάνετε καλά την κρέμα γάλακτος
- Εκτός φωτιάς, προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
- Περιχύστε τα αχλάδια με την καυτή σοκολάτα, τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε
Ο γαλλικός θρύλος λέει ότι η συνταγή πήρε αυτό το όνομά της από την Όπερα του Ζακ Οφφενμπαχ «Η Ωραία Ελένη» το 1846. Ηταν αχλάδι ποσέ σε σιρόπι, με καυτή σοκολάτα, πάνω σε παγωτό βανίλια.
loading…