Δείχνει εύκολη, αλλά συνήθως βγαίνει άνοστη.
Ομως, πριν καταφύγετε στην έτοιμη λύση, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Γευστική και light, γιατί σας προτείνω μια νόστιμη εκδοχή, χωρίς κρέμα γάλακτος.
Υλικά
- 1 πακέτο fettuccine ή linguine ή πέννες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1,5 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας (μείξη σάλτσας και κονκασέ, καλύτερα)
- 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι, βασιλικό ή ρίγανη
- 1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
- Στραγγίστε τα και κρατήστε ένα ποτήρι από τα υγρά τους
- Σε τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο
- Ροδίστε τα κρεμμύδια και στο τέλος προσθέστε και το σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και αφήστε να βράσει για 25 λεπτά
- Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί κρέμα, ανακατέψτε
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό
- Μέσα στο τηγάνι ρίξτε τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατέψτε, χρησιμοποιήστε λίγο από τα υγρά που κρατήσατε, αν χρειαστεί
- Πασπαλίστε με παρμεζάνα ή ελληνικό τυρί σκληρό
loading…