Είναι μια κλασική σάλτσα μαύρης σοκολάτας, για κρέπες, αλλά και για όλες τις χρήσεις: πάνω σε φρούτα, σε παγωτό, σε σουδάκια, κλπ.

Υλικά

  • 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, 65% κακάο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σπάστε την σοκολάτα μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το νερό, την κρέμα, το γάλα και την ζάχαρη
  • Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η σοκολάτα, ανακατέψτε
  • Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ανεβάστε λίγο τη φωτιά για να πάρει μια πολύ ελαφριά βράση, ανακατεύοντας συνεχώς
  • Αυτό το κάνουμε για να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνει παχιά η σάλτσα
  • Αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως, βάλτε την σάλτσα σοκολάτας σε μπολ, καλύψτε αμέσως με διαφάνεια για να μην κάνει κρούστα
  • Μπορείτε να την βάλετε όταν κρυώσει στο ψυγείο και να την ξαναζεστάνετε σε μπεν μαρί

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.