Πιστεύω πως είναι η καλύτερη συνταγή για ελαφρύ και νόστιμο κέηκ πορτοκαλιού.
Σχεδόν άγλυκο εσωτερικά, παίρνει λίγη ζάχαρη από το γλάσο που σας προτείνω για κάλυψη.
Λατρεμένο κέηκ, για fitness καταναλωτές: έχει λίγο αλεύρι, λίγη ζάχαρη και διαλεχτά υλικά!
Υλικά
- 3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας
- 1/4 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκάλι
- 1 μερίδα βανίλια
- 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Αποξηραμένο πορτοκάλι, για διακόσμηση, προαιρετικά
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη για το γλάσο
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι ή φόρμα
- Σε μπολ βάλτε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το γιούρτι, την βανίλια -Ανακατέψτε με αυγοδάρτη να αναμειχθούν
- Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε καλά να αναμειχθούν
- Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου, ώσπου το μαχαίρι να είναι στεγνό
- Βγάλτε το κέηκ σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει
- Για το γλάσο αναμείξτε την άχνη με μια κουταλιά νερό
- Ρίξτε το στην επιφάνεια του κέηκ, αφήστε να σταθεροποιηθεί
- Διακοσμήστε με πορτοκάλι αποξηραμένο, αν έχετε
loading…