Τα μακαρόνια με κρέας ραγού (βραστό κοκκινιστό) είναι μια διάσημη ιταλική συνταγή, με πλούσιες γεύσεις. Δεν έχει καμία σχέση με τα μακαρόνια-κιμά, ανεβαίνει πέντε κλάσεις ψηλότερα!
Αγοράστε ένα καλό κομμάτι κρέας, για βραστό, χωρίς νεύρα. Κόψτε το σε κομμάτια. Μπορείτε να επιλέξετε και κρέας φιλέτο -Στην περίπτωση αυτή βράζει σε λιγότερες ώρες.
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι βράζει 6 ώρες. Αξίζει την αναμονή, πιστέψτε με. Εξάλλου και τον κιμά για μακαρόνια τον βράζουμε 3-4 ώρες για να γίνει σωστός, α λα ιταλικά!
Υλικά
- 6 σκελίδες σκόρδα, ολόκληρα
- 500-600 γραμμάρια κρέας μοσχάρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1,5 φλυτζάνι ντομάτα κονκασέ
- 1 καρότο, κομμένο
- 2 φύλλα δάφνης και λίγο θυμάρι
- 1 πακέτο μακαρόνια παπαρδέλες
- Τριμμένη παρμεζάνα ή ρικότα και μαϊντανό για από πάνω
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο το ελαιόλαδο και ρίξτε τα σκόρδα ολόκληρα
- Αφήστε για λίγο το σκόρδο να πάρει ελαφρύ χρώμα
- Μεταφέρετε το κρέας σε κατσαρόλα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τα σκόρδα ολόκληρα, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, την ντομάτα, λίγο ζεστό νερό
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε μεσαία φωτιά για 6 ώρες -Ελέξτε τα υγρά
- Οταν είναι έτοιμο, βγάλτε τα φύλλα δάφνης και με δύο πηρούνια, έτσι όπως μέσα στην κατσαρόλα, διαλύστε το κρέας
- Βράστε τα μακαρόνια al dente
- Τοποθετήστε το κρέας και τη σάλτσα του πάνω στα μακαρόνια, ενώστε καλά
- Σερβίρετε με μπόλικη παρμεζάνα (μαζί με ρικότα) και μαϊντανό
Συνοδέψτε την συνταγή με ό,τι μακαρόνια θέλετε, αν δεν υπάρχουν παπαρδέλες. Είναι υπέροχο πιάτο, ακόμη και με ολόκληρα κομμάτια κρέατος: