Είναι τα καλύτερα και τα πιο «φλογερά» τρουφάκια που έχετε δοκιμάσει. Ετοιμάστε αρκετά, ώστε να χαρίσετε κιόλας, στις γιορτές.
Θυμίζουν τη ζεστή σοκολάτα με τσίλι, την οποία επίσης σας συνιστώ τώρα τον χειμώνα.
Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος παχιά
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
- 300-400 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 1,5 κουταλιά τεκίλα
- 3 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος και το τσίλι σε κατσαρολάκι να βράσουν, σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε την σοκολάτα σπασμένη και το βούτυρο
- Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ανακατέψτε γερά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Προσθέστε την τεκίλα, ανακατέψτε
- Οταν το μείγμα κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες
- Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι βγάζετε μπαλίτσες, τους δίνετε μορφή, τις ρολάρετε στο κακάο
- Αφήνετε τις τρούφες σε χαρτί ώσπου να ολοκληρώσετε την διαδικασία
iefimerida
loading…