Ξεφεύγουν εντελώς από τα συνηθισμένα. Σιγοψήνονται με σκόρδο, βούτυρο, αρωματικά, λεμόνι και λίγο μέλι.

Μην φοβάστε τα υλικά, σεβαστείτε απολύτως τη συνταγή, είναι μοναδική.

Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες baby ή μικρού μεγέθους
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊνταντό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε φετούλες τις πατάτες, όπως στη φωτό, αλλά όχι ως την άκρη, να μην ανοίξουν
  • Σε μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
  • Τοποθετήστε τις πατάτες σε ταψάκι και περιχύστε τις με το υγρό -Με ένα πινέλο ρίξτε λίγο μέσα σε κάθε σχισμή
  • Κρατήστε λίγο υγρό για αργότερα
  • Βάλτε και μερικές σκελίδες σκόρδο ανάμεσα, μην το ξεφλουδίσετε
  • Προσθέσε μισό ποτήρι νερό και ψήστε τις στον φούρνο για 1 ώρα
  • Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο υγρό πριν το τέλος
  • Μοναδικό και πανέμορφο πιάτο, συνοδεύει κρέατα και κοτόπουλο

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.