Είναι ένα από τα πιο κλασικά χειμωνιάτικα πιάτα της κεντρικής Ευρώπης, το οποίο, περιέργως, δεν το βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια γευστικότατη σούπα, με αγνά και θρεπτικά υλικά και αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο για τα χειμωνιάτικα βράδυα.
Υλικά
- 1 μεγάλη πατάτα
- 2 μικρά καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρεμμύδι και ροδίστε το στο ελαιόλαδο, να μην καεί
- Κόψτε τα λαχανικά σε κύβους και προσθέστε τα στην κατσαρόλα
- Ροδίστε μαζί, να βγάλει τα αρώματα
- Προσθέστε το κρασί και σβήστε για 2-3 λεπτά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε 2 ποτήρια ζεστό νερό, σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 20 λεπτά περίπου
- Λιώστε τα λαχανικά, μέσα στην κατσαρόλα, με μίξερ χειρός -Αν λείπουν υγρά, προσθέστε λίγο νερό ζεστό
- Σερβίρετε αμέσως, με μπόλικο πιπέρι
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στη μέση της σούπας, δοκιμάστε και θα καταλάβετε πόσο μοναδική είναι!
- Το μυστικό αυτής της σούπας είναι το κρασί -Δοκιμάστε να βάλετε λευκό κρασί σε όλες τις σούπες σας με λαχανικά
iefimerida
loading…