Φρουτένια τάρτα με υπέροχη γεύση.
Υλικά για 4 άτομα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό
- 12 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2-3 φλιτζάνια βατόμουρα, καθαρισμένα
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και με ένα πιρούνι ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Σιγά- σιγά προσθέτετε το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να αρχίζει να σχηματίζεται.
- Βάλτε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, χωρίζοντας τη σε μπάλες. Τυλίξτε σφιχτά και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τα βατόμουρα
- Βάλτε τα βατόμουρα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και νερό σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο. Μαγειρέψτε τα βατόμουρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγετε σε φύλλο 2 εκ. πάχος. Κόβετε την ζύμη σε λεπτές λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνετε την μισή ποσότητα της ζύμης μέσα στα βατόμουρα και ανακατεύετε απαλά. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης διάσπαρτα.
- Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να κάνει μια κρούστα και να ροδίσει ελαφρά.
- Βγάζετε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
newsbeast
loading…