Παραδοσιακό και γευστικό πιάτο της σκανδιναβικής κουζίνας.
Υλικά για 4 άτομα
- 700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κομμάτια
- 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 10 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουνουπίδι
- 1 κύβο βοδινό
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει το κρέας σε κομμάτια και αφού το πλύνετε το αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας.
- Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και το κρεμμύδι. Μεταφέρετε το σοταρισμένο κρέας με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα.
- Ρίχνετε το μισό κύβο και αφήνετε το κρέας να βράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν μαλακώσει προσθέτετε τις πατάτες σε κομμάτια, τα καρότα και το κουνουπίδι και βάζετε εάν θέλετε και τον υπόλοιπο κύβο.
- Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό, προσέχοντας να μη γίνει σούπα. Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται και μόλις μαλακώσουν και τα λαχανικά είναι έτοιμο.
newsbeast
loading…