Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γραμμ. γαρίδες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες
- 120 γραμμ. βρασμένο μαύρο ρύζι
- 1 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβρασε το ρύζι
- 50 γραμμ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και τη δάφνη.
- Προσθέστε τις γαρίδες, αλατοπίπερο και σβήστε με το κρασί. Κλείστε τη φωτιά, σκεπάστε τα και αφήστε τα για 5΄.
- Βγάλτε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, δυναμώστε η φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο νερό που έβρασε το ρύζι, αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα να δέσει πολύ καλά.
- Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, λιώστε 30 γραμμ. βούτυρο και ανακατέψτε μέσα το ρύζι μαζί με 2 κ.σ. από το νερό που έβρασε και αλατοπίπερο.
- Μόλις ζεσταθεί αρκετά, γεμίστε τέσσερις βουτυρωμένες φορμίτσας για κρέμα καραμελέ και πιέστε το καλά.
- Αναποδογυρίστε τις φορμίτσες πάνω σε ζεσταμένα πιάτα, αλλά μην τις αφαιρέσετε. Όταν η σάλτσα δέσει, αφαιρέστε τις φορμίτσες από το ρύζι.
- Βάλτε πάνω του τις γαρίδες, αλλά αν νομίζετε ότι δεν θα καταφέρετε να μην το διαλύσετε, τοποθετήστε τις γύρω γύρω του. Περιχύστε με σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.
newsbeast
loading…