Είναι μια πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι και θα σας λύσει τα χέρια, είτε για γλυκό είτε για αλμυρό σνακ.
Υλικά για 30 κρέπες
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 6 αυγά
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ μπολ βάλτε το αλεύρι, σπάστε τα αυγά στη μέση και ρίξτε μια πρέζα αλάτι
- Ανακατέψτε απαλά με αυγοδάρτη, μην ενσωματώσετε το αλεύρι όλο μαζί για να μην κάνει χόνδρους
- Ρίξτε λίγο από το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- Συνεχίστε να ανακατεύετε με αυγοδάρτη ώσπου να ενσωματωθεί εντελώς το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα
- Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μπολ, ανακατέψτε
- Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο
- Οταν ξεκουραστεί, ζεστάνετε καλά ένα ρηχό τηγάνι (ή την ειδική κρεπιέρα) με ελάχιστο λάδι
- Με το κουτάλι ρίξτε λίγο μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το σε ευθεία
- Το τηγάνι πρέπει να είναι πραγματικά ζεστό (όχι να καεί), αλλά η φωτιά μέτρια
- Γυρίστε την κρέπα με σπάτουλα και από την άλλη μεριά -Οσο περισσότερο ψηθεί, τόσο πιο τραγανή θα είναι
- Σχηματίστε βουναλάκι με τις κρέπες, όπως τις βγάζετε από το τηγάνι και σκεπάστε τις με άλλο πιάτο ή με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην ξεραίνονται και να διατηρούνται ζεστές
Καταναλώστε τις γλυκές
-Με μαρμελάδα, μερέντα, φλαμπέ με ρούμι ή Grand Marnier, σος σοκολάτας ή σαντιγύ, καραμελωμένα φρούτα, φρέσκα φρούτα
Καταναλώστε τις αλμυρές -Σαν σάντουιτς, με τηγανητό αυγό από πάνω, με σαλάτες, ομελέτα, ζαμπόν κλπ
Αν δεν θέλετε να τρώτε τόσο λευκό και επεξεργασμένο αλεύρι, κάντε κρέπες με αλεύρι ολικής, βιολογικό:
iefimerida
loading…