Είναι η διάσημη pasta Τοσκάνης: εκεί που σιγοβράζουν κρέας για τα μακαρόνια τους και δεν βάζουν κιμά.

Είναι εμπειρία αυτό το πιάτο!

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό κρέας από μπριζόλα ή φιλέτο, κομμένο στα 4
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 καρότο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κουταλιά γλυκού θυμάρι
  • 1 μικρή μπύρα
  • Παρμεζάνα ή ρικότα για από πάνω

 

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε τα σκόρδα και ροδίστε τα ελαφρά σε τηγάνι, σε μία κουταλιά ελαιόλαδο
  • Τρίψτε τις ντομάτες και προσθέστε τις στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, να διώξουν τα υγρά, για 2 λεπτά
  • Σε κατσαρόλα βάζετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε το κρέας, καλά
  • Προσθέστε τα καρότα κομμένα σε κύβους, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι, μέσα στην κατσαρόλα -Ροδίστε καλά
  • Σβήστε με την μικρή μπύρα -Ρίξτε την στην κατσαρόλα και αφήστε την να απορροφηθεί για 3 λεπτά
  • Προσθέστε την ντομάτα με τα σκόρδα, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό
  • Αφήστε το φαγητό, σε πολύ χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσει για 6 ως 8 ώρες -Ελέγξτε τα υγρά
  • Το κρέας θα λιώσει
  • Οταν είναι έτοιμο, βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο και σερβίρετε με το ραγού και μπόλικο τυρί

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.