Τα πανέ σκαλοπίνια κοτόπουλου αποκαλούνται «μιλανέζικα» στην διεθνή κουζίνα.

Ιδού η μιλανέζικη συνταγή.

Υλικά

  • 4 σκαλοπίνια κοτόπουλο, βιολογικό
  • 2 αυγά
  • 1 ποτηράκι γάλα
  • 1/2 ποτηράκι τριμμένο παξιμάδι
  • 1/4 ποτηριού παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγο μαϊντανό ψλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Χυμό λεμονιού (προαιρετικά) και φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα

 

 

Εκτέλεση

  • Ισιώστε καλά τα σκαλοπίνια, χτυπήστε τα μέσα σε διαφάνεια κουζίνας, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Χτυπήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολάκι
  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάλτε το αλεύρι
  • Σε ένα άλλο βάλτε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, ανακατέψτε καλά
  • Ρολάρετε τα σκαλοπίνια στο αλεύρι, χτυπήστε τα να φύγει το πολύ
  • Ρολάρετε στη συνέχεια τα σκαλοπίνια μέσα στο αυγό και μετά μέσα στο μείγμα φρυγανιάς
  • Στο μεταξύ, έχετε ζεστάνει το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε καλό τηγάνι και ψήστε τα σκαλοπίνια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Ιδανικά συνοδεύονται με μακαρόνια αλλά και με βραστές πατάτες ή φασολάκια βουτύρου

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.