Πρωτοποριακό πιάτο, στην κατηγορία «αλμυρά κέικ» είναι από τα καλύτερα. Αξιοποιήστε το ως κυρίως φαγητό και σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα.
Υλικά
- 250 γραμμάρια σολομό φρέσκο (χωρίς πέτσα, χωρίς αγκάθια)
- 3 αυγά
- 100 γραμμάρια τυρί emmental
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές λάδι καλαμποκιού
- 1 φακελάρι μπέικιν πάουντερ
- Μισό ματσάκι άνηθο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, με το αλεύρι και το μπέικιν
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το λάδι, ανακατέψτε καλά
- Πλύντε και στεγνώστε τον άνηθο, ψιλοκόψτε τον
- Κόψτε τον φρέσκο σολομό και το τυρί σε κύβους, προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με τον άνηθο
- Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα κέηκ και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο
- Στη συνέχεια, ψήστε το για 45 λεπτά
- Σερβίρετε το κέικ χλιαρό
- Ακολουθώντας την συμβουλή του γάλλου σεφ Cyril Lignac πρόσθεσα στη συνταγή και λίγη κάπαρη, ώστε να δοθεί μια νότα έντασης στο κέικ!
iefimerida
loading…