Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. πέννες
- 400 γρ. ντομάτες κόκκινες σκληρές κομμένες καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 20 φύλλα βασιλικό κομμένα με το χέρι
- 10 φύλλα μέντα κομμένα με το χέρι
- 1 πιπεροτσίνο ψιλοκομμένο
- 50 γρ. κάπαρη
- 50 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες κομμένες στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)
- Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται
- Μυζήθρα αλμυρή τριμμένη (για το σερβίρισμα)
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τη μέντα, το βασιλικό, το πεπεροντσίνο, την κάπαρη, τις ελιές και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.
newsbeast
loading…