Το Chutney που αγοράζετε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ ή στα ντελικατέσσεν για να νοστιμίσετε το τραπέζι σας, είμαι μια εύκολη συνταγή για να το κάνετε μόνοι σας.
Το Chutney διατηρείται στο ψυγείο σας για 2-3 εβδομάδες.
Υλικά
- 7 φέτες μπέηκον, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια λευκά, κομμένα σε λωρίδες
- Πιπέρι χοντροκομμένο, αρκετό
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη ξανθιά
- 1/2 φλυτζάνι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μπράντι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι ροδίστε το μπέηκον σε μια κουταλιά ελαιόλαδο -Βάλτε το στην άκρη, σε χαρτί για να στραγγίσει, και κόψτε το
- Στην ίδια κατσαρόλα ροδίστε απαλά τα κρεμμύδια με το πιπέρι, μέσα στο ελαιόλαδο που έμεινε
- Ρίξτε το ξύδι μπαλσάμικο και αφήστε να φύγουν τα πολλά υγρά, 3-4 λεπτά
- Προσθέστε την ζάχαρη, το νερό, το αλκοόλ και το μπέηκον σε κομμάτια
- Σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου ώσπου να φύγουν εντελώς τα υγρά -Να μην ξεραθεί
- Αφήστε να κρυώσει και διατηρήστε στο ψυγείο
- Τρώγεται με μπριζόλες, κοτόπουλο, Burger, αλλά συνοδεύει και τυριά ή απλά σε μια φέτα ψωμί
Σε μια εγγλέζικη συνταγή που βρήκα, αντί για κονιάκ έβαλαν ουίσκι.
iefimerida
loading…