Είναι πιάτο που δεν γνωρίζει εποχές και εξίσου απολαυστικό το καλοκαίρι.
Σας δίνω την κλασική συνταγή για μπολονέζ, συνδιάστε την με τα μακαρόνια που θέλετε. Δύο είναι τα μυστικά της: ο πολύ καλός κιμάς και η μπύρα, για να ανεβάσει την γεύση.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά, βιολογικό, κομμένο μία φορά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεσαίες ντομάτες, ώριμες
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτάκι μπύρα stella artois
- 1/2 κουταλάκι κανέλα βιολογική (έχει άλλο χρώμα από την κανέλα που αγοράζουμε στο σούπερ μάρκετ, είναι ξανθιά)
- 1 ξυλαράκι κανέλα βιολογική
- 1/2 κουταλάκι τζίτζερ σκόνη
- 1 πρέζα ζάχαρη ξανθιά
- Αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδα
- Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε, ροδίστε, για 7-8 λεπτά
- Προσθέστε το αλάτι, το τζίτζερ, την κανέλα σκόνη και ξυλάκι, πιπέρι
- Οταν ο κιμάς ροδίσει ρίξτε τη μπύρα
- Με ανοιχτό καπάκι, αφήστε τον κιμά να πάρει αρώματα και την μπύρα να εξατμιστεί για 5-6 λεπτά
- Πλύντε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις και κόψτες τις σε χοντρά κομμάτια, μέσα στο τηγάνι και την ελάχιστη ζάχαρη
- Ροδίστε για άλλα 5 λεπτά
- Βράστε 2 ποτήρια νερό και ρίξτε τα στο τηγάνι
- Σκεπάστε και αφήστε τον κιμά να βράσει για 2 ώρες τουλάχιστον!
- Ελέγξτε το νερό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο
- Οι Ιταλοί συμβουλεύουν να βράζουμε τον κιμά μπολονέζ για 4 ώρες
- Σερβίρετε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει σε βαθειά πιατέλα, ρίξτε τον κιμά από πάνω και άφθονη παρμεζάνα
iefimerida
loading…