Υπέροχη συνταγή για να φάτε νόστιμο και υγιεινό κοτόπουλο. Τρώγεται με όλα, κυρίως σε σαλάτες καλοκαιρινές.
Προτείνω μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, μπέηκον και αβοκάντο
Υλικά
- 4 φέτες μπέηκον
- 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος (αγοράστε βιολογικό)
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο (είναι εποχής)
- Πράσινη σαλάτα εποχής
- 1 φλυτζάνι ντοματίνια
- 1 ώριμο αβοκάντο
Για την σος:
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα dijon
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλυτζανιού ξύδι
- 1 κουταλιά φρέσκο δενδρολίβανο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι βάλτε το μπέηκον και ροδίστε το ώσπου να γίνει κριτσανιστό
- Μην πετάξετε τα υγρά που έμειναν -Βάλτε το μπέηκον στην άκρη
- Ρίξτε δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι στο στήθος κοτόπουλου, βάλτε το στο ίδιο τηγάνι
- Σε μέτρια φωτιά ροδίστε το καλά για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά
- Καθαρίστε την σαλάτα, ετοιμάστε το αβοκάντο σε φέτες και τα ντοματίνια, βάλτε και το μπέηκον στη σαλάτα
- Ετοιμάστε την σος: Βάλτε σε μπολάκι την μουστάρδα, το λάδι και το ξύδι. Προσθέστε δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά, προσθέστε όσο χρειάζεται η σαλάτα σας
- Αυτή η ίδια σος είναι πολύ καλή και να σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι, πατατούλες κλπ
iefimerida
loading…