Κρασί, κοτόπουλο, λεμόνι, βούτυρο και κάπαρη. Αυτή η συνταγή των Ιταλών, Piccata, είναι ευλογημένη.
Υλικά
- 3/4 κιλό κοτόπουλο στήθος
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1,5 φλυτζάνι ζωμό κότας
- 1 μεγάλο λεμόνι σε φέτες (κρατείστε 1/4 για τον χυμό)
- 1/4 φλυτζανιού κάπαρη
- 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στα δύο
- Σε βαθύ πιάτο ρίξτε το αλεύρι, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αλευρώστε το κοτόπουλο ελαφρά
- Βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, ροδίστε καλά το κοτόπουλο και βάλτε το στην άκρη
- Στο τηγάνι προσθέστε το κρασί και αφήστε να τσιρίξει λίγο, να βγάλει αρώματα
- Προσθέστε τον ζωμό κότας διαλυμένο σε 1,5 φλυτζάνι ζεστό νερό στο τηγάνι -Ρίξτε μέσα και τις φέτες λεμόνι
- Αφήστε σε χαμηλή φωτιά να δέσει, να μείνει το μισό υγρό
- Προσθέστε την κάπαρη και τον χυμό λεμονιού
- Τοποθετήστε μέσα και το κοτόπουλο, ρίξτε λίγο μαϊντανό από πάνω -Ετοιμο!
- Συνδιάστε το με πράσινη σαλάτα, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες κλπ
iefimerida
loading…