Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 4 άτομα
- 8 φέτες χοιρινό ψαρονέφρι
- 10 φέτες ψωμί για τοστ
- ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 30 γραμμ. κεδρόμηλα, κοπανισμένα
- ρίγανη
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το κρέας με το γουδοχέρι ή με τη λαβή ενός μαχαιριού για να μαλακώσει.
- Τρίψτε το ψωμί στο μούλτι, ραντίστε το με αρκετό λάδι (να μη μουλιάσει) και ανακατέψτε το με το σκόρδο, τα κεδρόμηλα, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Απλώστε μια στρώση από το μείγμα πάνω σε κάθε φέτα κρέατος, τυλίξτε τις σε ρολό και κλείστε τις με μια οδοντογλυφίδα ή δέστε τις με σπάγκο μαγειρέματος.
- Λαδώστε ένα ταψί που να χωράει τα τυλιχτάρια σας, χωρίς να αφήνει μεγάλο περιθώριο.
- Ρίξτε αρκετή από τη γέμιση στον πάτο του, τοποθετήστε πάνω τα τυλιχτάρια και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη γέμιση.
- Περιχύστε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40΄, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο τα πρώτα 15΄. Σερβίρετε τα ζεστά.
newsbeast
loading…