Είτε συνοδεύονται από πατάτες λεμονάτες, είτε από λαχανικά ή είναι βουτηγμένα στη χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο κλασικά, αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά που ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις. Μοσχομυρίζουν, φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο και τα τιμά όλη η οικογένεια.
Πώς όμως θα κατορθώσετε να πετύχετε την πιο ζουμερή και αφράτη εκδοχή τους, όπως αυτή που σας σερβίρουν πολλές φορές στις ταβέρνες ή τα εστιατόρια;
Το μυστικό δεν κρύβεται ούτε στο ζύμωμα του κιμά, ούτε στην ώρα του ψησίματος, ούτε στη φρυγανιά, το ψωμί, το κρεμμύδι, τη σόδα ή την «ξεκούραση» του μείγματος, αλλά σε ένα άλλο συστατικό που πρέπει να προσθέτετε σε αυτά, το ξύδι!
Δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ξύδι ανά κιλό κιμά, αλλάζει τη σύσταση στα μπιφτέκια αφού έχει την ικανότητα να «σπάει» τις ίνες του κρέατος.
bovary