Εχετε συνηθίσει να την αγοράζετε έτοιμη, αλλά καμία δεν συγκρίνεται με αυτήν που θα κάνετε μόνοι σας. Εξάλλου, θα είναι η μοναδική χωρίς συντηρητικά.
Η συνταγή είναι πολύ απλή.
Υλικά
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά σούπας μoυστάρδα
- 1 ποτηράκι λάδι καλαμποκιού (όσο πάρει, όχι ελαιόλαδο, πάντως)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βγάλτε το αυγό από το ψυγείο 1 ώρα νωρίτερα
- Βάλτε σε ένα μεσαίο μπολάκι τον κρόκο αυγού -Προσθέστε τη μουστάρδα, το ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Με μίξερ χειρός χτυπήστε αρκετά -Αν δυσκολεύεστε, χτυπήστε έντονα με αυγοδάρτη
- Ρίξτε λίγο λάδι, χτυπήστε ώστε να πάρει σώμα, ξαναρίξτε λίγο λάδι
- Χτυπήστε καλά και δραστήρια για 2 λεπτά
- Αν η μαγιονέζα βγει πολύ παχιά, προσθέστε λίγο δροσερό νερό
- Αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο λάδι και χτυπήστε κι άλλο
- Μην σταματήσετε ποτέ το χτύπημα, αλλιώς θα «πέσει»
- Είναι έτοιμη!
- Προσοχή: Η μαγιονέζα διατηρείται μόνο 48 ώρες στο ψυγείο, κάντε μικρή ποσότητα
- Οταν η μαγιονέζα είναι έτοιμη μπορείτε να την αρωματίσετε με βότανα (σχοινόπρασο, μαϊντανό κλπ)
Φάτε την με όλα! Δοκιμάστε την, ωστόσο, όπως την τρώνε οι Γάλλοι: με σκληρά, βραστά αυγά.
loading…