Είναι η αυθεντική συνταγή της Marcella Hazan, της ιταλίδας σεφ που έμαθε τους αμερικανούς να τρώνε ιταλική κουζίνα.
Στην Αμερική η Marcella Hazan δημοσίευσε πριν από τριάντα χρόνια το κλασικό αριστούργημα Essentials of Classic Italian Cooking, εισάγοντας έτσι τους Αμερικανούς σε έναν εντελώς νέο κόσμο ιταλικής μαγειρικής. Είναι ο αυθεντικότερος οδηγός ιταλικής κουζίνας όλων των εποχών.
Ενα είναι το μυστικό της Marcella Hazan για την σάλτσα μπολονέζ: πρέπει να βράσει 3,5 ώρες!
Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή της για την καλύτερη μπολονέζ στον κόσμο.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχάρι
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3/4 φλυτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3/4 φλυτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
- 3/4 φλυτζανιού καρότο ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλυτζάνι γάλα
- Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
- Ροδίστε το κρεμμύδι, προσθέστε το σέλινο και το καρότο, ροδίστε για άλλα 2 λεπτά
- Προσθέστε τον κιμά, το αλάτι και λίγο πιπέρι
- Ανακατέψτε και ροδίστε τον κιμά
- Προσθέστε το γάλα και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο -Αφήστε το γάλα να απορροφηθεί εντελώς
- Προσθέστε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να εξατμιστεί
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα, χαμηλώστε εντελώς τη φωτιά και αφήστε να βράσει επί 3,5 ώρες
- Αν στη διάρκεια της βράσης δείτε ότι στεγνώνει το φαγητό, προσθέστε λίγο νερό
- Βράστε τα μακαρόνια της προτίμησής σας -Την ώρα που θα σερβίρετε ρίξτε λίγο βούτυρο στο πιάτο και μετά τη σάλτσα μπολονιέζ και μπόλικο τριμμένο τυρί
- Buon appetito!
Επιλέξτε ποιοτικά, ξεχωριστά μακαρόνια γι’αυτή τη μοναδική σάλτσα:
loading…