Είναι ένα πλήρες πιάτο, οικογενειακό, το οποίο γίνεται εύκολα στην χύτρα ή σε μια καλή βαριά κατσαρόλα, αν διαθέτετε.
Υλικά
- 1,5 κιλό μοσχαράκι τρυφερό, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 25 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 καρότα
- 8 μέτριες πατάτες
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ
- 1 φύλλο δάφνης, 3 κλωνάρια θυμάρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλευρώστε ελαφριά τα κομμάτια κρέατος
- Στην κατσαρόλα σας βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κρέας για 10 λεπτά
- Κόψτε κρεμμύδι και σκόρδο χοντρά, τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλους κύβους
- Προσθέστε τα όλα στην κατσαρόλα και ροδίστε άλλα 5 λεπτά
- Ρίξτε το κρασί, 3 ποτήρια ζεστό νερό και την ντομάτα
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά
- Αν έχετε επιλέξει την βαριά χύτρα, σκεπάστε το φαγητό και αφήστε το να βράσει για 1,5 ώρα
- Αν έχετε επιλέξει χύτρα ταχύτητας, βράστε το κρέας για 40 λεπτά, μόνο του
- Στο μεταξύ ροδίστε τα καρότα και τις πατάτες ξεχωριστά σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα στη χύτρα για 20 λεπτά πριν το τέλος
loading…