Στις 17 Ιανουαρίου γιορτάσαμε την ιταλική κουζίνα: μακαρόνια, τιραμίσου, πίτσα, όλες οι απολαύσεις επιτρέπονταν.
Προτείνω σπαγγέτι με κοκκινιστό κρέας, φίνα συνταγή για εκλεκτά τραπέζια.
Υλικά
- 1 κιλό σπάλα μοσχάρι
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 700 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα κονκασέ
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι, 2 ντομάτες ώριμες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλαδί δενδρολίβανο και θυμάρι
- 1 πιπερίτσα τσίλι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα σκόρδα
- Ροδίστε τα με λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, μαζί με το δενδρολίβανο και το θυμάρι
- Κόψτε σε μικρά κομμάτια (λεπτά, μακρόστενα, όχι κύβους) το κρέας, ή ζητήστε στον κρεοπώλη να το κάνει
- Ρίξτε τα στην κατσαρόλα να ροδίσουν καλά
- Σβήστε με το κρασί και ανακατέψτε για 5-7 λεπτά
- Ρίξτε τις ντομάτες που έχει χοντροκόψει και ανακατέψτε, καλά
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και την σάλτσα κονκασέ, και το τσίλι
- Σκεπάστε και βράστε το κρέας για 2 ώρες, τουλάχιστον, σε χαμηλή φωτιά
- Ανακατέψτε κάπου κάπου -Οσο περισσότερο το αφήσετε, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει
- Προς το τέλος, βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
- Σερβίρετε με λίγο μαϊνταντό για γαρνίρισμα και μπόλικη παρμεζάνα
loading…