Την δική του πρόταση, κατέθεσε στην διάρκεια της Ημερίδας για το μανιτάρι, ο Αρχιτέκτονας Αιμιλιανός (Αιμίλιος) Παπαδημητρίου:
Σήμερα η πόλη μας, δυστυχώς, δεν έχει να δείξει το παραμικρό αξιοθέατο στον επισκέπτη. Έχουν κατεδαφιστεί όλα τα παλιά αξιόλογα κτίρια, για να παραχωρήσουν τη θέση τους σε εξαώροφες έως οκταώροφες πολυκατοικίες.
Ένα τμήμα της πόλης που λόγω της υποβάθμισής του δεν έχει αλλοιωθεί σχεδόν καθόλου είναι η πίσω περιοχή του Σουλιού.
Εκεί λειτουργεί ακόμη το τυροκομείο του Σιαφαρίκα και υπάρχουν αρκετά διώροφα κτίρια, κατασκευασμένα με συμπαγή τούβλα, που παραμένουν κλειστά ή βρίσκονται σε κακή κατάσταση.
Στους τοίχους όλων αυτών των κτιρίων μπορούν να αποκαλυφθούν τα τούβλα (όπως στο κτίριο του παλιού Δασαρχείου) και με την συνδρομή του Δήμου να δημιουργηθεί ένα βιοτεχνικό πάρκο παρασκευής και πώλησης τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων. Ήδη υπάρχει τυροκομείο.
Θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν εκεί: Βιοτεχνία παρασκευής προϊόντων μανιταριών, πρατήριο του γυναικείου συνεταιρισμού Αγίου Γεωργίου, παραδοσιακός φούρνος, εργαστήριο ξύλινων παραδοσιακών προϊόντων (υπάρχει στο Βαρόσι) και πολλές άλλες λειτουργίες.
Επιβάλλεται η ανάπλαση και ενοποίηση των ακαλύπτων χώρων και κάποιες μικρές παρεμβάσεις στην ρυμοτομία.
Έτσι σε συνδυασμό με την ανάπλαση του ποταμού θα προκύψει ένας πανέμορφος ζωντανός χώρος ήπιων δραστηριοτήτων και τουριστικής έλξης. Η εναλλακτική κατάληξη της περιοχής είναι να γεμίσει κάποτε και αυτή με πολυκατοικίες.